Uniform

Een uniform geeft ons het gevoel van samenhorigheid met andere leden van de chiro, maar ook met andere chirogroepen (denk maar aan de dag van de jeugdbeweging). En dat gevoel is belangrijk! Wij verwachten dan ook van onze leden dat ze in uniform naar de chiro komen.

Indeling groepen
Petoeten: 6-8 jaar dragen een paars sjaaltje
Speelclub: 9-10 jaar dragen een geel sjaaltje
rakwi's: 11 jaar dragen een licht groen sjaaltje
Super rakwi's: 12 jaar dragen een groen sjaaltje
Tito's: 13-14 jaar dragen een rood sjaaltje
Keti's: 14-15 jaar dragen een blauw sjaaltje
Aspi's: 16 jaar dragen een oranje sjaaltje

Het uniform:


Een chiro T-shirt, het sjaaltje en de chirotrui/vest kan je bij ons kopen. Voor de andere spullen kan je steeds terecht bij de leiding om ze te bestellen of je kan ze aankopen in de chirowinkel (De Banier)

We weten dat een uniform redelijk duur is. Daarom zijn we ook begonnen met het verkopen van tweedehands kledij. Truien/vesten/broeken/rokjes/shorten en broekrokjes die te klein zijn mag je aan de leiding geven. Wij verkopen ze dan verder aan de helft van de prijs. Dat geld krijg je van ons terug zodra de kledij verkocht is. Als je iets nodig hebt, kan je ook altijd kijken of er tussen de tweedehands kledij iets zit dat past.

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt 35 euro. Maar dit hoef je niet onmiddellijk te betalen. Dit kan je op huisbezoek doen wanneer de leiding langskomt of op een inschrijfmoment tijdens de eerste zondagen.

Wat zit er allemaal in het lidgeld?

Wanneer je op weekend gaat, wordt er nog wel een bijdrage gevraagd.

De meeste mutualiteiten betalen een deel van dit inschrijvingsgeld terug. Informeer bij je ziekenfonds voor de terugbetaling en laat de nodige documenten invullen door de leiding.

Chiro beoogt er voor iedereen te zijn en daarom proberen we ook steeds zoveel mogelijk rekening te houden met moeilijkheden. Als de financiële druk te hoog wordt (omwille van onder andere het lidgeld, aankoop van een uniform, weekendgeld, …), kan je daarom steeds met de hoofdleiding of Volwassen Begeleidster contact opnemen. In alle discretie zullen we dan op zoek gaan naar een oplossing.